Tijdelijke school voldoet aan Bijna Energie Neutraal norm

29 maart 2018 | Nieuwsberichten

In opdracht van de gemeente Vosselaar realiseerde Jan Snel in 4 weken tijd 2 permanente 1-laags gebouwen van samen 180m² voor de gemeentelijke basisschool Heieinde.
Het project is volledig opgebouwd volgens de EPB-wetgeving van 2017 en voldoet daarnaast ook aan de BEN norm (Bijna Energie Neutraal).

Bouwen volgens de BEN-principes wordt vanaf 2021 de standaard voor nieuwbouwwoningen in Vlaanderen en zelfs in heel Europa. BEN-bouwen is vandaag al de slimste keuze want de extra investeringen in energiebesparende maatregelen en groene energie betalen zichzelf terug door een lage energiefactuur.

De buitenafwerking van de units bestaat uit sandwich buitenpanelen. De buitendeuren en -ramen zijn vervaardigd in aluminium met hoog rendementsglas (U=0,7 W/m²K). De ramen zijn allemaal voorzien van elektrisch bedienbare screens.
Voor de binnenafwerking van de klaslokalen werd er gebruik gemaakt van een betonnen vloer en een systeemplafond. Elke klas is voorzien van een gootsteen met koud & warm water. Het gebouw wordt verwarmd aan de hand van luxe Daikin warmtepompen en geventileerd met een ventilatiesysteem type C met CO2 sensoren. Het gebouw is volledig voorzien van data en wifi volgens vraag van de klant. Een project op niveau!