nood-, tijdelijke en permanente

WOON-
OPLOSSINGEN

De kernactiviteit van Jan Snel is het leveren van tijdelijke huisvesting. Noodwoningen en woonunits waar mensen kunnen wonen omdat er even geen permanente woning beschikbaar is. Recentelijk hebben we het leveren van permanente woningen aan onze huisvestingsoplossingen toegevoegd.

woonoplossingen

Van noodwoning
tot Snelwoning

Als specialist op het gebied van tijdelijke woonoplossingen voorzien we al meer dan 50 jaar onze klanten van een tijdelijke of semi-permanente woning. De aanleiding voor het inzetten hiervan varieert. Door onze aanpak en andere manier van denken kwam er steeds meer vraag of Jan Snel niet ook permanente woningen kon gaan bouwen. Het resultaat daarvan is de Snelwoning.

 

Toch blijft de vraag naar semi-permanente woningen ook groot. Bij een grote brand of overstroming raken vaak hele gezinnen dakloos. Die kunnen misschien wel even bij vrienden of familie wonen, maar voor de langere termijn is dat geen goede oplossing. Voordat de verzekeringen er samen uit zijn en er schoongemaakt of herbouwd kan worden, gaan er soms maanden voorbij. Een noodwoning van Jan Snel is dan een snelle, flexibele oplossing. Wij plaatsen binnen een kort tijdsbestek een complete woning of zelfs een heel woonblok. Onze standaardoplossingen zijn stapel- en koppelbaar voor flexibele opbouw.

Vervangende woonruimte bij renovatie

Woningcorporaties werken vaak met Jan Snel samen om de huurders tijdelijk elders onder te brengen bij renovatieprojecten, verbouw of herbouw. Dit is vooral een goede oplossing als wisselwoningen niet mogelijk of economisch oninteressant zijn. Bijvoorbeeld bij sloop van een compleet blok of bij een asbestoperatie. Door onze ruime ervaring met woonunits kunnen wij snel tijdelijk onderdak verzorgen.

Alle comfort van een permanent huis

Onze bewoners zijn gewoonlijk zeer gelukkig met de tijdelijke woning die wij ze bieden. De noodwoningen voldoen aan hoge standaards in kwaliteit en comfort. Er is goede klimaatbeheersing en isolatie. Vooral bij renovatieprojecten is de noodwoning vaak al een vooruitgang vergeleken bij het oude ‘vaste’ huis.

Permanente woning, de Snelwoning

De ontwikkeling van de Snelwoning is ontstaan vanuit de markt. Jan Snel kreeg steeds vaker de vraag vanuit opdrachtgevers om ook woningen te leveren onder dezelfde voorwaarden als onze andere projecten. Snel opleveren, topkwaliteit tegen een betaalbare prijs, flexibel op alle fronten en het compleet ontzorgen van onze opdrachtgevers. Het resultaat is een kwalitatief hoogwaardige woning. We bouwen de woning in onze fabriek waardoor de weersomstandigheden geen invloed hebben op het bouwproces. De Snelwoning is standaard een nul-op-de-meter woning en voor 94% herbruikbaar. Uiteraard kunnen we de Snelwoning echt snel realiseren. Van opdracht tot een bewoonde woning neemt 20 weken in beslag. Voor deze woonoplossing hebben we een aparte website ontwikkeld. U leest alles over de Snelwoning hier op www.snelwoning.nl.

Studentenhuisvesting

Een andere reden om gebruik te maken van flexibel bouwen is het op korte termijn oplossen van een huisvestingsprobleem. Zo hebben wij diverse projecten voor studentenhuisvesting gerealiseerd, met compacte maar zeer complete woonunits waar studenten onderdak vinden in de buurt van hun universiteit of hogeschool. Ravel, het grootste modulaire gebouw van Europa biedt onderdak aan 800 studenten en heeft een oppervlak van
28.000 m² op 5 bouwlagen. We realiseerden dit project in nog geen jaar. Naast 800 studentenwoningen bestaat het gebouw nog uit een restaurant, learning, eetkamer, bibliotheek en een wasruimte. Het studentencomplex blijft minimaal 12 jaar staan. Speciaal voor dit project ontwikkelden we studentenunits die van alle gemakken voorzien zijn. De studenten kunnen naast de standaard faciliteiten nog genieten van een basketbalveld, urban farming en een inpandige fietsenstalling.

 • Verhuisservice

  Verhuizen zonder zorgen, wij regelen het. Van één woning tot een compleet kantoorgebouw.
  Bekijk al onze services

 • Finance

  Koop, huur of lease. Alle vormen zijn bespreekbaar, zodat u net als uw gebouw flexibel bent.
  Bekijk al onze services

 • Geen Gezeur Garantie

  Bouwen met Jan Snel is bouwen zonder zorgen. Standaard bij alle projecten ontvangt u onze unieke Geen Gezeur Garantie.
  Bekijk al onze services

de feiten

Onze woonoplossingen in cijfers

24


In 24 uur kunnen we een noodwoning plaatsen waar ook in Nederland. Eén telefoontje is voldoende.

20


Van opdracht tot bewoonbare woonwijk, wij regelen het in 20 weken als het moet

99


Voor de NAM realiseerden we 99 woning in Groningen, waarbij we de opdrachtgever letterlijk op alle fronten ontzorgden.

22


Onze kleinste woonoplossing is een woning van 22 m², inclusief badkamer, douche, toilet en keuken.

Nieuwe projecten

Recente oplossingen

Contact

Neem contact op met
één van onze specialisten

Wilt u weten wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen, bel ons dan of vul onderstaand formulier in. We nemen direct contact met u op.


Ik ga Akkoord met het privacy statement